اخبار و گفتگو

  • گزارش پاياني نشست «تاريخ شفاهي ايثار و شهادت»

    از گشايش عرصه هاي مطالعاتي جديد تا نويد تاسيس دفتر تاريخ شفاهي ايثار و شهادت

    دكتر علي رضا كمري اين نشست را فتح بابي براي ورود به شناخت عرصه هاي مطالعاتي تاريخ شفاهي دانست و اظهار اميدواري كرد تا با تاسيس مركز تاريخ شفاهي ايثار و شهادت مركزيت مستمري براي فعاليت در اين حوزه ايجاد شود.

    ادامه مطلب »


  • ثبت تاريخ شفاهي ايثار و شهادت، همسنگ كار ايثارگران در جبهه ها است

    شهيدي خطاب به صاحبنظران حوزه تاريخ شفاهي گفت: شما نقش بسيار بزرگي در ترويج فرهنگ ايثار و شهادت داريد و به عقيده من، كار شما كمتر از كار ايثارگران در جبهه ها نبوده است، چون اين فرهنگ بايد حفظ شده و به نسل هاي آينده منتقل شود.

    ادامه مطلب »


  • دقت و سرعت دو عامل موثر در ثبت اسناد شفاهي ايثار و شهادت است

    معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد و امور ايثارگران گفت: دقت و سرعت از مسائل اساسي ثبت اسناد و خاطرات شهدا و ايثارگران به شمار مي آيند كه يقينا با تدابير و طراحي روش علمي و آموزش افرادي كه مي خواهند به اين روش عمل كنند، مي توان اين مسايل را مديريت كرد.

    ادامه مطلب »


  • گفتگو با حجه الاسلام والمسلمين سعيد فخرزاده

    مصاحبه تمام- مصاحبه ناتمام

    نويد شاهد: حجت الاسلام سعيد فخرزاده سال هاي دفاع مقدس را در واحد تبليغات جبهه و جنگ سپري كرد و در اين مدت به كار ثبت و ضبط خاطرات ايثارگران ورزمندگان دفاع مقدس مبادرت كرد؛ فخرزاده اين تلاش را تا هم اينك كه براي مصاحبه رو به رويش نشسته ام ادامه داده است؛ بي هيچ وقفه و بي هيچ توقع. وي هم اكنون مدير واحد تاريخ شفاهي حوزه هنري است. مصاحبه هاي او با شهيد صياد شيرازي و شهيد منصور ستاري در سال هاي پس از جنگ بهانه اي شد تا با او مبحث تاريخ شفاهي جنگ را مرور كنيم. از مصاحبه وي با شهيد صياد شيرازي كتابي به نام «ناگفته هاي جنگ »به قلم احمد دهقان منتشر شده است. اما مصاحبه او با شهيد ستاري بعد از دو جلسه با شهادت ايشان ناتمام مانده است.گفتگوي ما با فخر زاده در خصوص مصاحبه تمام و ناتمام وي با شهيد صياد شيرازي و شهيد ستاري خواندني است.

    ادامه مطلب »


  • گفتگو با سردار انصاري

    انقلاب اسلامي و دفاع مقدس دو عامل مهم رشد تاريخ شفاهي در ايران

    نويد شاهد: آدمي هماره در تاريخ انديشيده و آن را گرانقدر يافته، بدان جهت كه اتفاقات و رخدادهاي آن، درس زندگي و شرح حيات و ممات افراد حاضر در آن، سرمشقي براي پيشرفت و پويايي بوده است. بي ترديد خاطرات بسياري از افراد بي نام و نشان، بالقوه مي تواند بخش مغفول مانده از تاريخ بشري باشد. از اين رو تلاش براي شنيدن خاطرات شفاهي و ثبت و ضبط آن، مي تواند چه بسيار از نكات در سايه مانده از تاريخ را وضوح و روشني بخشد. همانگونه كه امام راحل (ره) فرموده اند: «اگر شما مي توانستيد تاريخ را مستند به صدا و فيلم و حاوي مطالب گوناگون انقلاب از زبان توده هاي مردم رنجديده كنيد، كاري خوب و شايسته در تاريخ ايران نموده ايد»

    ادامه مطلب »


  • چالش هاي تاريخ نگاري شفاهي ايثار و شهادت

    محبوب شهبازي: چالش ديگر قابل طرح در حوزه سياست گذاري مربوط به نبود ديدگاه چالشي، تطبيقي و انتقادي در تاريخ نگاري شفاهي ايثار و شهادت است.

    ادامه مطلب »


  • گفتگو با دكتر مرتضي نورائي به بهانه نشست علمي «تاريخ شفاهي ايثار و شهادت»

    هسته سخت حماسه آفريني در دوران دفاع مقدس، ايثار و شهادت بود

    نويد شاهد: آن ها كه طعم شهادت را تاحدودي چشيده اند (جانبازان) چه احساسي در باب ايثار و شهادت داشته اند؟ آيا آن ها فكر مي كردند، براي مثال خانواده ايشان نيز اهل ايثارهستند؟ جغرافياي طبيعي، قومي، سياسي و ديني در تلقي متنوع مفاهيم اساسي دفاع، مانند ايثار تا چه حد تاثير گزار بود؟ و پرسش هاي بي شمار ديگر در اين ميدان و در اين مدار در قالب مصاحبه فعال، مي تواند اسباب رمز گشايي گردد.

    ادامه مطلب »


  • مدير مركز اسناد مجلس شوراي اسلامي و عضو هيات علمي تاريخ شفاهي ايثار و شهادت

    تاريخ شفاهي ايثار و شهادت را به عنوان يك شيوه نوين علمي مطرح مي كنيم

    نويد شاهد: بنياد شهيد و امور ايثارگران با همكاري انجمن تاريخ شفاهي ايران نهمين نشست تخصصي تاريخ شفاهي را با عنوان «تاريخ شفاهي ايثار و شهادت» در هفدهم اسفند ماه برگزار خواهد كرد. «علي ططري» از كارشناسان اين همايش يكي از عوامل تاثير گذار در نشست تاريخ شفاهي ايثار و شهادت را آسيب شناسي از مقالات و موضوعات مطرح شده مي داند.

    ادامه مطلب »


  • با دبير علمي نشست تاريخ شفاهي ايثار و شهادت:

    دستيابي به معيار هاي متن با نگاه تاريخ شفاهي بومي بنياد شهيد و امور ايثارگران با همكاري انجمن تاريخ شفاهي ايران نهمين نشست تخصصي تاريخ شفاهي را با عنوان «تاريخ شفاهي ايثار و شهادت» در نيمه نخست اسفند ماه سال 1392 برگزار مي كند. عليرضا كمري، دبير اين همايش معتقد است اين نشست ها به توليد معيارهاي متني بومي و مبتني بر تاريخ شفاهي مي انجامد

    ادامه مطلب »


  • گزارشي از جلسه «شوراي سياست گذاري نهمين نشست تاريخ شفاهي ايثار و شهادت»:

    تاريخ شفاهي ايثاگران از «مشعل شهادت» تا «اسناد افتخار» / داوري مقالات «تاريخ شفاهي ايثار و شهادت» آغاز شد معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگي بنياد شهيد و امور ايثارگران: طرح با عنوان «اسناد افتخار» كه با دو دستورالعمل «ثبت خاطرات ايثارگران» و «ثبت خاطرات خانواده شهدا» تصويب شده در دست اجرا قرار گرفته است

    ادامه مطلب »


آئین افتتاحیه

چشمان تاریخ

عکس به مثابه تاریخ شفاهی انقلاب اسلامی